2011. október 31., hétfő

November-decemberi programok a Nyersétel Akadémián

A következő két hónap is bővelkedik programokban. Nyerslakoma, batyusbál, tanfolyamok, könyvbemutató, karácsonyi vásár…
Remélem valamelyiken összefutunk!

Lesz ismét nyerslakoma, ahol megterített asztallal várjuk a vendégeinket. Megtapasztalhatod, milyen változatosan és ízletesen lehet elkészíteni egy 6 fogásos vacsorát csak zöldségekből, gyümölcsökből és magokból, főzés és sütés nélkül. Minden alkalommal remek társaság jön össze, a finom ételek mellett beszélgetünk egy jót. Az eddigi vacsorákról feltettem néhány fotót, megnézheted itt: Nyerslakoma fotók
November 3., november 15., december 1., december 15., a kezdés 17.30.
Előzetes jelentkezés szükséges. A vacsora ára 5900 forint/fő. (várlak téged is)



Ismét lesznek nyersétel tanfolyamok. Részletek itt: nyersétel kurzusok
Ha eddig nem jöttél nincs baj, bármikor bekapcsolódhatsz. Két érdekességet emelnék ki: november 12. délután a haladó tanfolyamon vendégünk lesz a Nyersétel Akadémia orvosa, dr. Kuklis Eszter, aki az első órában a nyers ételek élettani hatásáról beszél. Elmond olyan dolgokat is, amiről eddig még én sem beszéltem, és válaszol a kérdéseitekre is. Utána természetesen együtt fogunk ételeket készíteni, amit együtt fogyasztunk el.
A doktornőhöz konzultációs időpontot is lehet kérni, november 18-tól elérhető lesz a Nyersétel Akadémián! Ide írhatsz neki: drkuklis@nyersetelakademia.hu

A november 26-i délutáni édességes tanfolyamon pedig nyers csokizni fogunk, beszélek arról, hogy a nyers csokoládé miért egészséges (ellentétben a bolti csokival), és sok sok csokis édességet fogunk együtt készíteni igazi nyers kakaóvajból, nyers kakaóporból.

November 17-én csütörtökön 18 órától az Allee-ben a Libri könyvesboltban kóstolóval egybekötött „Élő édességek” könyvbemutató lesz. Belépés díjtalan, ide is várlak nagy nagy szeretettel!



Karácsonyi vásár a Nyersétel Akadémián! Különleges karácsonyi "élő" édességeket kóstolhatsz, vásárolhatsz és rendelhetsz az ünnepi asztalra. Lelkifurdalás nélkül, egészséges édességeket vásárolhatsz szeretteidnek! Tölts velünk egy kellemes napot a karácsonyi hangulat jegyében december 3-án délelőtt 10 órától 16 óráig! Belépés díjtalan!

Decemberben lesz egy „Karácsonyi kedvezményes ünnepi kurzus mindenkinek”, ahol karácsonyi menüsort fogunk készíteni az ünnep jegyében. Ez a tanfolyam csak 6000 forint/fő, várom a jelentkezéseteket. Időpont: december 10. délelőtt 10 óra.

A nyersételes tanfolyamokon kívül kínálunk „Kristály tanfolyamot”, valamint „Natúrkozmetikum készítő tanfolyamot” is. A részletekért kattints ide: Kristály tanfolyam és
Naturkozmetikum tanfolyam
Ajánlunk még különböző kiegészítő terápiákat is, ezeket megtekintheted itt: Terápiák, tanfolyamok

Lesz megint batyusbál! Ez egy kellemes program azoknak, akik szeretnének találkozni olyan emberekkel, akik hasonlóan gondolkoznak, akikkel lehet az élő ételekről beszélgetni. Mindenki hoz egy tál ételt, amit együtt fogyasztunk el. Sokat lehet egymástól tanulni, és ismét együtt tölthetünk egy kellemes délutánt.
November 19. szombat, 15 óra. Belépő 1000 forint/fő



A programokra előzetes bejelentkezés szükséges,

várunk benneteket is nagy szeretettel: Gitta és csapata

2011. október 28., péntek

ÚJ: Készítsd otthon naturkozmetikumaidat! tanfolyam!

A kozmetikumokban található méreganyagokról és azok elkerülésének fontosságáról sokat lehet olvasni, tájékozódni. Bőrünk az egyik legnagyobb kiválasztószervünk, melyen keresztül nem csak tisztul szervezetünk a méreganyagoktól (pl izzadás), hanem be is juttathatunk anyagokat testünkbe akadály nélkül, közvetlenül a nyirokrendszeren és kapillárisokon át szerveinkhez. Ezért nem mindegy, hogy milyen kémiai anyagokkal kenjük magunkat, milyen tisztálkodószert használunk nap mint nap.

Ha vállalkozó kedvű vagy, és szeretsz Te magad készíteni dolgokat, melyekről pontosan tudod, hogy mi kerül bele, akkor gyere el Naturkozmetikumok készítése házilag című kurzusunkra, ahol megtanulhatod, hogy hogyan készíts Önmagad és családtagjaid, szeretteid számára is méreganyagmentes krémeket, melyek nemcsak ápolják és védik a bőrt, hanem méreganyagoktól is megkímélik a testet.

Karácsony közeledtével még időben vagy, hogy elsajátítsd és el is készítsd egyedi, méreganyagmentes ajándékaidat, barátaidnak szeretteidnek!

Minden további információt megtalálsz itt (tematika, időpontok, díjak): Naturkozmetikumok készítése

 

2011. október 12., szerda

Zöld turmix fesztivál

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy rádióműsorban arról beszéltem, hogy nálunk még nem annyira ismerik a nyers ételeket, bezzeg az Egyesült Államokban már annyira elterjedt ez az életmód, hogy fesztiválokat rendeznek, pl. van Zöld turmix fesztivál. A műsorvezető megkérdezte, hogy itthon miért nincs még ilyen esemény... Erre gondolkodás nélkül rávágtam, hogy még ilyet nem szervezett senki, de most majd én fogok!
Előzménye van: 2010-ben október 10-én a nyersétel világnapján rendeztünk egy batyusbált, ahová minden érdeklődőt szeretettel vártunk. A hagyományos batyusbáloktól eltérően ide nem volt kötelező nyers ételt hozni, lehetett üres kézzel is jönni. A helyszín egy újlipótvárosi lakás volt, és sem kiállítók, sem program nem volt. Csak mi és az ételek.
Annak ellenére, hogy csak az interneten lett meghirdetve, nagyon nagy volt az érdeklődés. A lakás tele lett, alig fértünk el.

Idén a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális központ biztosítja nekünk a helyszínt, az 1. termet kaptuk meg, ezen belül lesz a Zöld turmix fesztivál.
Ezzel egy időben (együtt) kerül megrendezésre a Családi Egészségnap a ház egyéb termeiben. Előadások, egészségvédő programok és további kiállítók várják az érdeklődőket. Emiatt a program teljes és hivatalos neve:

Családi Egészségnap és Zöld turmix fesztivál
2011. október 16 vasárnap 10-17


Most eltelt egy év, és....


Vasárnap itt a Zöld turmix fesztivál, Magyarország első nyers ételes fesztiválja! Előadások, kiállítók segítenek abban, hogy megismerd ezt az életformát.

Az áll a papíron, hogy "Itt mindent megtalálsz, ami a nyers étkezéshez szükséges".

Most így utólag azt kell, hogy mondjam, "majdnem mindent", hiszen ketten is jelentkeztek a finisben, akiknek már nem tudtunk helyet biztosítani. Pedig mindkét jelentkező szervesen kapcsolódik a nyers étkezéshez!  Őket szeretettel várjuk vendégként, és majd legközelebb kiállítóként is.
www.mannatural.net
www.emtech.hu

A programokat itt találod: zoldturmixfesztival.hu
A kiállítókat pedig itt: Kiállítók
A teljes programról pedig itt olvashatsz: Teljes program

2011. október 8., szombat

Bamutatkozik a Nyersétel Akadémia orvosa

Engedjétek meg, hogy bemutassam dr. Kuklis Esztert, a Nyersétel Akadémia orvosát, akihez egészségügyi problémáitokkal fordulhattok. Keressétek őt bátran, nem fogtok csalódni.
Orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, homeopata
mail: kuklise@gmail.com
mobil: +36-20-454 6759

A Zöld turmix fesztiválon személyesen is találkozhattok vele a Nyersétel Akadémia asztalánál!




A Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzését követően fül-orr-gégészként kezdtem pályámat a budapesti Szent István Kórházban. A gyermekeimmel otthon töltött évek alatt ismerkedtem meg a homeopátiával és a természetgyógyászattal. A hivatalos életmód tanácsadó és terapeuta vizsga letételét követően négy évig dolgoztam az egyik legnagyobb fővárosi gyógy-centrumban, majd megnyitottam saját rendelőmet.
Homeopátiával, fitoterápiával, életmód terápiával foglalkozom. Ráadásul egy-egy betegség hátterében mindig érdekelnek a lelki történések is, igyekszem ezeket is kideríteni. Kedves területem a táplálkozás, e témába mélyebben is beleástam magam. Különböző diétákat és tisztítókúrákat írok elő és táplálkozási tanácsokat is adok. Pácienseimnek komplex gyógyító-regeneráló programokat állítok össze. Emellett tanítok, újságcikkeket írok, továbbá prevenciós- és életmód programokat menedzselek.

Nagy álmom az, hogy egyszer eljussunk arra a szintre, hogy megpróbáljuk megelőzni a betegségeket. Tehát ne csak akkor forduljunk orvoshoz, természetgyógyászhoz, amikor már nagyon nagy a baj, hanem fogadjuk meg amire a szakember figyelmeztet, és ha kell, változtassunk az életmódunkon. Természetesen, mint holisztikus terapeuta úgy gondolom, hogy ezt csakis testi és lelki síkon egyszerre, az értelem, érzelem és akarat harmonikus, kiegyensúlyozott fejlesztésével valósíthatjuk meg sikeresen.