2011. december 26., hétfő

Spagetti zöldségekből?

Egy nagyszerű kis szerkezetre szeretném felhívni a figyelmeteket!



Ezzel az aprócska eszközzel kétféle méretű spagetti készíthető keményebb zöldségekből: sárgarépa, jégcsapretek, cékla, cukkíni! Az egyik oldalán vékonyabb, a másik oldalán vastagabb csíkokat tudsz vele készíteni.
Egy jól fűszerezett pesto vagy szósz, kevés őrölt szezámmag vagy sörélesztő pehely, és készen van az egyszerű és nagyszerű nyers étel, a zöldség spagetti!

Most megrendelheted a webáruházunkból, maradt a készleten néhány darab!



Rendeld meg most!

2011. december 14., szerda

Karácsonyi édességek, készítsük együtt!

Egészséges karácsonyi édességek készítő tanfolyamokat tartunk a Nyersétel Akadémián!

Zserbó - csak gyümölcsből, dióból és nyers csokiból (+méz és citromlé)
Együtt készítünk mákos bejglit és zserbót, amit ott helyben el is fogyasztunk közösen.
Megkóstolhatod a liszt, tej, tojás és cukor nélkül készült élő karácsonyi édességeinket!
Beszélünk könyvekről, élő édességekről. 
A tanfolyam résztvevőinek ajándékba adunk egy kis rúd mákos bejglit és 2 szelet zserbót, hogy az otthoniak is meg tudják kóstolni!
A tanfolyam 1,5 órás.
A bejgliben csak alma van, mák és mazsola (méz+citromlé)

Időpontok:
2011. december 20. kedd délelőtt 10 óra, délután 13 óra
2011. december 21. szerda délelőtt 10 óra, délután 13 óra és délután 17.30

A tanfolyam ára 6000 forint!

Helyszín: Nyersétel Akadémia, Budapest, XIII. Tátra utca 11. 1. emelet 1. 22. kapucsengő

jelentkezz nálam: gitta@nyersetelakademia.hu

2011. december 6., kedd

Egészség + december 3-i műsor a DunaTV-n

Pár perc a Nyersétel Akadémia életéből, fasírt és tökfőzelék, néhány érdekes gondolat, nézzétek meg!
(a gyertya után)


Várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megismerkedni a nyers növényi étrenddel.
Alapanyagokat, eszközöket, könyveket, gépeket kínálunk, nálunk megkóstolhatod az egészség ízét!

2011. december 2., péntek

Független szakértői vélemény: jó úton járunk!

http://www.fuggetlen.hu/print.php?sid=747

A nyers növényi koszton élők egészségesek - ismeri el a tudomány kénytelen-kelletlen
Dátum: 2005. március 30., szerda, 03:40:17
Téma: Táplálkozás

A Washington Egyetem Orvostudományi Intézetének (St. Louis) kutatóit érdekelte a téma, hogy a kizárólag nyers növényi táplálékon élők - akik egyáltalán nem fogyasztanak még tejet, tejterméket sem, csak zöldségfélét, gyümölcsöt, dióféléket és csíráztatott magvakat nyersen, eredeti állapotuk megváltoztatása nélkül -, mennyire hajlamosak a csontritkulásra.

Vizsgálódásuk végén arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a nyerskosztos növényevők egyáltalán nem törékeny csontúak, csontjaik - noha nem vastagok - meglepően erősek.
18 nyerskoszton élő vegánt vizsgált a kutatócsoport. A kísérleti személyek közül a legfiatalabb 33 éves, a legidősebb 85 éves volt, és átlagosan 3,6 éve táplálkoztak ilyen szigorú módon.

Testtömegindexük 20,5 volt, az amerikai átlagnál valamivel kisebb, ami nem csoda, hiszen a nyerskosztosok alacsony fehérje- és alacsony kalóriatartalmú táplálékon élnek, mindamellett a testtömegindexük nem volt szélsőségesen alacsony, a normális értéken belül, annak közepe táján helyezkedett el.
(A testtömegindexet (BMI azaz BodyMassIndex) a testmagasság és a testtömeg arányából számítják, normál értéke 18,5 és 24 közé esik.)
A kutatók eddig úgy gondolták, hogy az alacsonyabb testtömegindexszel együtt jár a csontritkulás - ugyanis megfigyelték, hogy a túlsúlyos, illetve elhízott személyek nagyobb csonttömeggel (erősebb csontozattal) rendelkeznek. Tehát úgy vélték, hogy az elhízás, a nagy testtömegindex védi meg az embert a csontritkulástól. Most újra kell gondolniuk az elméletet...
A nyerskosztosok D vitamin-ellátottsága, ami a csontok egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, nem csak hogy megfelelőnek bizonyult, de meglepően magas volt. Ez is ellenkezett a kutatók feltételezésével, akik azt várták, hogy az állati fehérje-, illetve a tejfogyasztás mellőzése miatt D vitamin hiánynak kell fellépnie.
Viszont alacsonynak találták a vegánokban a C-reaktív protein szintet - ami egy gyulladáskeltő molekula, és a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatával mutat összefüggést.
Ugyancsak alacsonynak bizonyult egy másik kockázatot jelző faktornak a szintje: az IGF-1 növekedési faktoré, amit a mellrák és a prosztatarák kockázatával hoznak összefüggésbe.
A kutatócsoport vezetője, Fontana doktor a kutatási eredmények alapján azért még nem csap fel a nyers növényi táplálkozás propagandistájának, hanem csak azt ajánlja, hogy bőségesen fogyasszunk a zöldségek-gyümölcsök-teljes értékű magvak gazdag választékából.

Forrás: Reuters
És itt is
Írásaink a tejfogyasztás kockázatáról: Csak óvatosan a tejjel!
Egy kardiológus professzor, aki óva int a hústól és a tejtől
Nem a tej, hanem a zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztása erősíti a csontot

Független: Lám, ha elég sokáig élünk, még azt is megérhetjük, hogy a hivatalos tudomány revideálja azt a nézetét, miszerint naponta és feltétlenül kell tejet, tejterméket fogyasztani ahhoz, hogy egészséges csontjai legyenek az embernek.
Nagy úr a tejipar - és általában az élelmiszeripar: amíg patakként árad az országban - és egész Európában az eladhatatlan mennyiségű tej, addig a táplálkozástudománynak csak "fontolva szabad haladnia".
És nem szabad túl nagy publicitást kelteni az afféle fölfedezések körül, hogy a tej fogyasztása összefüggésbe hozható a mellrák és a prosztatarák kockázatának növekedésével.

Most mindenesetre kiderült, hogy a kifejezetten gyanakvó vizsgálódók kifogástalanul egészségesnek találták azokat az embereket, akik a hivatalos táplálkozástudománynak fittyet hányva, egysíkú növényi étrenden, az élelmiszeripart életükből kizárva élnek, és akiknek mégis erős csontozatuk van a legcsekélyebb mennyiségű állati fehérje és főtt étel nélkül is, és ellenállóak a legtöbb áldozatot szedő krónikus betegségekkel szemben.

Gondoljuk el, mi lenne a társadalomból, ha az ilyen deviánsok sokan lennének...
Akik nem szorulnak rá orvosra, gyógyszerre, táplálkozástudományra, fogyókúrára, élelmiszeriparra, vendéglátóiparra...