2012. január 31., kedd

Akció: Napideal kampány a természetes ízek megismeréséért!

A napideal.hu oldal ajánlata:

Fedezd fel a természetes ízeket! Ismerd meg a nyers étkezés hátterét, hatásait, két alapétel elkészítését, és kóstolj meg 6-8 fogást a Nyersétel Akadémián, Lénárt Gitta vezetésével 12000 Ft helyett 5990 Ft-ért!


Ismerd meg a teljes cikket: Napideal teljes ajánlat

A megadott időpontok egyikén jelentkezz nálam: gitta@nyersetelakademia.hu

2012. január 25., szerda

Jó hangulatú tanfolyam

Az elkészített ételeket közösen fogyasztottuk el
Most szombaton egy nagyon kellemes, jó hangulatú tanfolyamot tartottunk a Nyersétel Akadémián. Talán azért is tetszett annyira, mert volt három kislány, akik jelenlétükkel, kedves érdeklődésükkel megszínezték a teret.

Emese boldogan ette a leveles (fodros) kelt a fasírttal

Pici lányok megettek mindent a tányérról!

Készítettünk isteni gyümölcslevest (ezzel azonnal megnyertem a kislányokat, de szerintem a többieket is), majd jött a nyers fasírt és a csokitorta.


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a következő tanfolyamokra, információ a weblapon: www.nyersetelakademia.hu

Szép, hangulatos környezetben várunk itt: Nyersétel Akadémia

az együtt elkészített nyers fasírt

A közönség

2012. január 22., vasárnap

Bemutatkozunk, bemutatkozik a Nyersétel Akadémia!

A Nyersétel Akadémia szó hallatán vajon az embereknek mi juthat az eszébe? Sok répa, alma hegyekben. Vagy sok unalmas előadás az enzimekről...
Most szeretném megmutatni, hogy hol dolgozunk, milyen körülmények között, és leírni, hogy miket is csinálunk mi tulajdonképpen.

Először is van egy nagyon szép, tágas, világos konyha:


A Nyersétel Akadémia konyhája

Itt dolgoznak a fiúk, nagyon kedves, szemrevaló fiatalemberek ők, és nem utolsó sorban, remek szakácsok.
Van ugye a raktár, ahol itt tároljuk az alapanyagokat (mi mást, mint zöldségeket és gyümölcsöket)

Ebben a két hűtőszekrényben tároljuk a tisztított alapanyagokat

Folyamatosan dolgozik a 6 aszalógép, (a hatodik nincs a képen)
 
Aszalógépek
Nagyon finom aszalt nyers ételek készülnek itt, a kínálatot meg tudjátok nézni - ITT - és - ITT -
(az aszalás lényege, hogy úgy szárítjuk meg a magokból, zöldségekből, gyümölcsökből készült masszát, hogy közben nem melegítjük fel 42 C foknál magasabbra, hogy a bennük található élet, életerő ne pusztuljon el. Így el tudjuk hozzád is juttatni, hogy a TE életerődet is növelni tudja!)

A kész termékeket a készáru raktárban tartjuk így, szépen rendben.

a készáru raktár

Saját termékeinket, a nyers konyha legfontosabb alapanyagait, konyhai eszközöket, gépeket lehet vásárolni a boltunkban.




Ugyanezeket tudod megrendelni a webáruházunkból!
 
A vendégváró szobában tartjuk a tanfolyamokat, bemutatókat, kóstolókat. Szintén itt van a Nyerslakoma programunk is, ahol sok sok nagyon ínyenc nyers fogást tálalunk fel, hangulatos és kellemes környezetben.

Kis tálaló szekrény
Tanfolyamra berendezve
Ha kezet szeretnél mosni:
A tisztaságra nagyon ügyelünk

Ha már régóta készülsz meglátogatni bennünket, akkor ne várj tovább, nézz be hozzánk!

2012. január 21., szombat

Savanyú káposzta

Kifejezetten téli eledel.

A savanyú káposztáról ezt írja a femina.hu:

"Hatásos a gyulladásos megbetegedések kezelésében, megtisztítja az emésztőrendszert, megnöveli a bélben található jótékony baktériumok számát, felgyorsítja az anyagcserét, segít megszüntetni a székrekedést, vízhajtó hatású, valamint csökkenti vércukor- és koleszterinszintedet is. Megerősíti az immunrendszert, ellensúlyozza az alkohol májra gyakorolt negatív hatásait, a kandida gyógyításának leghatásosabb eszköze, valamint lassítja a karcinogén, vagyis a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, és gátolja a rákos sejtek növekedését is."

Ha ennyi jó tulajdonsága van a savanyú káposztának, miért ne együnk belőle minden nap?
A Nyersétel Akadémián a következő héten minden nap lesz valamilyen étel, amiben nyers savanyú káposzta van. (hát persze, hogy nyers, hiszen itt minden nyers :))

Rakott savanyú káposzta

Nézd meg a jövő heti menüt - ITT -

és írd le mit rendelsz, itt: rendeles@nyersetelakademia.hu

2012. január 19., csütörtök

A nyers növényi koszton élők egészségesek. (?)

Nem kell feltétlenül mindenkinek nyersevőnek lennie. De minél több az étrendedben az élő nyers táplálék, annál egészségesebb leszel. Erős csontokat szeretnél? Egyél sok zöld levelet! Spenót, mángold, sóska, mizuna, római saláta, stb...
Találtam egy remek cikket a www.fuggetlen.hu oldalán, olvassátok el:

Ínycsiklandozóan finom nyers falatok!
A Washington Egyetem Orvostudományi Intézetének (St. Louis) kutatóit érdekelte a téma, hogy a kizárólag nyers növényi táplálékon élők - akik egyáltalán nem fogyasztanak még tejet, tejterméket sem, csak zöldségfélét, gyümölcsöt, dióféléket és csíráztatott magvakat nyersen, eredeti állapotuk megváltoztatása nélkül -, mennyire hajlamosak a csontritkulásra.

Vizsgálódásuk végén arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a nyerskosztos növényevők egyáltalán nem törékeny csontúak, csontjaik - noha nem vastagok - meglepően erősek.
18 nyerskoszton élő vegánt vizsgált a kutatócsoport. A kísérleti személyek közül a legfiatalabb 33 éves, a legidősebb 85 éves volt, és átlagosan 3,6 éve táplálkoztak ilyen szigorú módon.

Testtömegindexük 20,5 volt, az amerikai átlagnál valamivel kisebb, ami nem csoda, hiszen a nyerskosztosok alacsony fehérje- és alacsony kalóriatartalmú táplálékon élnek, mindamellett a testtömegindexük nem volt szélsőségesen alacsony, a normális értéken belül, annak közepe táján helyezkedett el.

(A testtömegindexet (BMI azaz BodyMassIndex) a testmagasság és a testtömeg arányából számítják, normál értéke 18,5 és 24 közé esik.)

A kutatók eddig úgy gondolták, hogy az alacsonyabb testtömegindexszel együtt jár a csontritkulás - ugyanis megfigyelték, hogy a túlsúlyos, illetve elhízott személyek nagyobb csonttömeggel (erősebb csontozattal) rendelkeznek. Tehát úgy vélték, hogy az elhízás, a nagy testtömegindex védi meg az embert a csontritkulástól. Most újra kell gondolniuk az elméletet...

ha kíváncsi vagy a cikk folytatására, olvasd tovább itt!

Egyetek minél több zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg nyersen!
 

2012. január 18., szerda

Viktoria Boutenko: A nyers étel csodája


Bizonyára már sokan olvastátok már ezt a könyvet. Ha igen, olvassátok el még egyszer. Ha még nem, akkor szerezd be, vedd meg vagy kérd kölcsön, és olvasd el!

A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete…

Meg lehet őket nézni itt: http://www.rawfamily.com/

Viktória lefogyott sok sok kilót, és elhagyhatta a szívbetegségére felírt gyógyszereket, és természetesen a család többi tagja is meggyógyult és azóta is egészségesek.

Tudom, egyszerűbb beszedni néhány szem pirulát, mint lemondani bizonyos szokásokról, ezt mindeni eldönti maga, hogy mit választ.
Ha ezt választod, mi segítünk. Ezért vagyunk.

A legtöbb könyvesboltban megvásárolhatod, vagy rendeld meg tőlünk a Nyersétel Akadémia webáruházból.
Ajánlom mindenkinek szeretettel.

2012. január 17., kedd

Tanfolyam és potluck a hétvégén

A hétvégén, január 21-én két programra is várunk nagy szeretettel:

Délelőtt 10 órakor tanfolyam lesz. Nagyon finom élő ételeket készítünk, gyere nézd meg, hogyan!
Felteheted kérdéseidet, nincs titok, elmondok mindent!

A belépő 9900 forint/fő.

Hajdina kása fagyasztott nyári gyümölcsökkel


Délután 15 órakor pedig potluck! Vagyis batyusbál. Mindenki hoz egy tál élő ételt, amit közösen elfogyasztunk. Beszélgetünk egy jót, mindenki elmondja élményeit, tapasztalatait az életmódjával kapcsolatban. Sokat tudunk egymástól tanulni.
A belépő 1000 forint. 
Ha nem tudsz ételt hozni, akkor is gyere! Szólj nekem előre, és én majd annyival többet készítek, így mindenki jól jár.
Ebben az esetben 2000 forint a belépő.

Jelentkezz nálam: gitta@nyersetelakademia.hu

Mindenkit várunk szeretettel: addig is egyetek minél több zöldséget és gyümölcsöt lehetőleg nyersen!

2012. január 15., vasárnap

Facebook

Nem vagyok híve az "egész nap a facebook előtt ülés"-nek, néha látom, hogy vannak, akik minden egyes mozdulatukat megosztják a közösségi oldalakon. Az élet szép, odakint süt a nap (mostanában elég sokszor), kár a drága időnket egész nap a számítógép előtt tölteni. (csak amennyit feltétlen szükséges)

Azt viszont osztom, hogy ha nincs időd vagy kedved órákig böngészni, friss és érdekes cikkek után kutatni, akkor elég csak rámenni a facebook oldaladra, és máris látod, hogy ismerőseidnek milyen események, fotók és gondolatok tetszenek, mi újság a nagyvilágban. 5 perc alatt mindent megtudsz, amit érdemes.
Éppen ezért azt gondolom, hogy az információ áramlásában, annak helyes kezelésében nagy szerepe tud lenni egy pörgős közösségi oldalnak.



 Miért elmélkedtem ennyit a facebookról?

Mert szeretném a nyers étkezés jótékony hatását, az elméleti és gyakorlati ismereteket minél több emberhez eljuttatni. Szeretném, ha minél többen átélnék a NYERS, ÉLŐ ÉTELEK CSODÁJÁT! Sokunk tapasztalatát szeretném megosztani veletek: a nyers növényi étrend csodákra képes. Beindítja szervezetünk tisztító és öngyógyító folyamatait, és természetes módon, kíméletesen helyreállítja, megerősíti, megőrzi egészségünket, és beállítja az ideális testsúlyt.
Gyógyíthatatlannak hitt betegségekből épültek és épülnek fel emberek - köztük jómagam is - egyszerűen csak azáltal, hogy áttértek nyers vegán táplálkozásra. (ez a mindennapi életben legalább 70-80%-os nyers étkezést jelent)
Szeretném, ha minél több ember megtapasztalná azt a plusz energiát, amit az élő ételek fogyasztása jelent. Jó lenne, ha sokan megismernék a nyerskonyha gasztronómiáját, és minél többen készítenének otthon is illatos és egészséges (és nagyon finom) nyers ételeket. Legyen ez a csoda mindenki számára elérhető!

Ééééés: szeretném a facebook adta előnyöket kihasználni, hogy olyan emberekhez juttassam el a mondandómat, akik erre fogékonyak, kíváncsiak, és akik profitálnak belőle. Sőt, nemcsak az én mondandómat, hanem a Tiéteket is, hiszen itt Ti is elmondhatjátok és megoszthatjátok saját tapasztalataitokat a nyers növényi étkezés áldásos hatásairól. (vagy egy finom receptről)

Éppen ezért arra kérlek TÉGED is Kedves Olvasóm, hogy ha látogatója vagy ennek a népszerű  közösségi oldalnak, akkor nyomj egy "tetszik" gombot itt jobbra, csatlakozz te is a Nyersétel Akadémia, a nyers vegán táplálozás és életmód kedvelőinek táborához. Így ha megjelenik valami új információ (könyvek, programok, ízletes új ételek, orvosi tanácsok, beszámolók, bármi érdekes), és azt megosztod az ismerőseiddel, akkor egyre több emberhez fog eljutni... biztosan lesz, aki szintén továbbadja és megosztja, és így tovább.

Legyünk egészségesebbek! 

Szuperfinom falatok
És most még egy akcióval is szeretnénk kedveskedni: minden 500. követőnél az addig jelentkezettek között ajándékot sorsolunk ki, egy élő ételes könyvet és egy vacsora meghívást.

Fogadd meg a tanácsom: egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg nyersen! Nem fogod megbánni!

2012. január 8., vasárnap

Élő ételek a Vegafood kínálatában!

Kóstold meg az egészség ízét!
2012 január 16-tól élő ételek a Vegafood menü kínálatában!

Már régóta készülünk, hogy egészséges élő ételeket tudjunk minél több emberhez eljuttatni. És most eljött a nagy pillanat, hogy bejelenthetem: elindítottuk az Élő ételek házhozszállítását a Vegafood közreműködésével!



A Nyersétel Akadémián minden nap friss ebéddel várunk, a menüt és a részleteket megtalálod itt: Nyersétel Akadémia friss ebéd menü

Aki nem tud eljönni a Tátra utcába, már az is meg tudja kóstolni a legfinomabb nyers ételeket, mert Magyarország legszínvonalasabb és legismertebb vegetáriánus étel házhoz szállító cége felvette a kínálatába a Nyersétel Akadémia termékeit. Mától leadhatod a rendelésed, és január 16-án már megkóstolhatod TE is!
Meddig kell leadni a rendelést, hová szállítanak, minden lényeges információt megtalálsz a Vegafood holnapján itt: Rendelési információk

Milyen termékek lesznek rendelhetők? 
A zöld turmixok a legegészségesebb élő ételek, amelyek segítségével oxigénnel töltheted fel a szervezeted. A zöld turmixokban használt zöld levelek organikus termesztésből származnak, a Polyák Ökogazdaság jóvoltából. Spenótot, mángoldot, leveles kelt, és más téltűrő zöld leveles növényeket, valamint édes, érett gyümölcsöket tartalmaz ez a fantasztikus, sűrű ital. Teljes értékű étel, tele értékes növényi rostokkal, klorofillal, enzimekkel, vitaminokkal.
A nyers fasírtok változatos íz-világukkal jól illeszkednek a friss zöld salátákhoz, ezeket minden napra ajánljuk.
Az élő aszalványok, ropogtatnivalók elsősorban kenyér kiváltására szolgálnak, szintén salátákhoz, vagy önmagukban nassolásra ajánlottak. Mellettük javasoljuk a bőséges folyadék bevitelt.
Az élő édességek finomak, nem hizlalnak! Nem tartalmaznak glutént, tejet, tejterméket, tojást, szóját. Diófélékből és gyümölcsökből készülnek.

A kínálatot folyamatosan bővítjük, hogy minél többféle különlegességet tudjatok megkóstolni, és minél több emberhez jussanak el ezek a finomságok.

2012. január 1., vasárnap

Egészség+ december 10-i műsor a Duna TV-n

Egy újabb ízelítő a nyerskonyha világából, és a Nyersétel Akadémia konyhájából. Karácsonyi édességek, bejgli, zserbó, és egyebek a DunaTV műsorán!

A blokk végén vagyunk, a 9. percnél.




Várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megismerkedni a nyers növényi étrenddel.
Alapanyagokat, eszközöket, könyveket, gépeket kínálunk, nálunk megkóstolhatod az egészség ízét!

Boldog új évet kívánunk minden kedves látogatónknak, vásárlónknak!