2011. október 12., szerda

Zöld turmix fesztivál

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy rádióműsorban arról beszéltem, hogy nálunk még nem annyira ismerik a nyers ételeket, bezzeg az Egyesült Államokban már annyira elterjedt ez az életmód, hogy fesztiválokat rendeznek, pl. van Zöld turmix fesztivál. A műsorvezető megkérdezte, hogy itthon miért nincs még ilyen esemény... Erre gondolkodás nélkül rávágtam, hogy még ilyet nem szervezett senki, de most majd én fogok!
Előzménye van: 2010-ben október 10-én a nyersétel világnapján rendeztünk egy batyusbált, ahová minden érdeklődőt szeretettel vártunk. A hagyományos batyusbáloktól eltérően ide nem volt kötelező nyers ételt hozni, lehetett üres kézzel is jönni. A helyszín egy újlipótvárosi lakás volt, és sem kiállítók, sem program nem volt. Csak mi és az ételek.
Annak ellenére, hogy csak az interneten lett meghirdetve, nagyon nagy volt az érdeklődés. A lakás tele lett, alig fértünk el.

Idén a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális központ biztosítja nekünk a helyszínt, az 1. termet kaptuk meg, ezen belül lesz a Zöld turmix fesztivál.
Ezzel egy időben (együtt) kerül megrendezésre a Családi Egészségnap a ház egyéb termeiben. Előadások, egészségvédő programok és további kiállítók várják az érdeklődőket. Emiatt a program teljes és hivatalos neve:

Családi Egészségnap és Zöld turmix fesztivál
2011. október 16 vasárnap 10-17


Most eltelt egy év, és....


Vasárnap itt a Zöld turmix fesztivál, Magyarország első nyers ételes fesztiválja! Előadások, kiállítók segítenek abban, hogy megismerd ezt az életformát.

Az áll a papíron, hogy "Itt mindent megtalálsz, ami a nyers étkezéshez szükséges".

Most így utólag azt kell, hogy mondjam, "majdnem mindent", hiszen ketten is jelentkeztek a finisben, akiknek már nem tudtunk helyet biztosítani. Pedig mindkét jelentkező szervesen kapcsolódik a nyers étkezéshez!  Őket szeretettel várjuk vendégként, és majd legközelebb kiállítóként is.
www.mannatural.net
www.emtech.hu

A programokat itt találod: zoldturmixfesztival.hu
A kiállítókat pedig itt: Kiállítók
A teljes programról pedig itt olvashatsz: Teljes program

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése