2012. január 21., szombat

Savanyú káposzta

Kifejezetten téli eledel.

A savanyú káposztáról ezt írja a femina.hu:

"Hatásos a gyulladásos megbetegedések kezelésében, megtisztítja az emésztőrendszert, megnöveli a bélben található jótékony baktériumok számát, felgyorsítja az anyagcserét, segít megszüntetni a székrekedést, vízhajtó hatású, valamint csökkenti vércukor- és koleszterinszintedet is. Megerősíti az immunrendszert, ellensúlyozza az alkohol májra gyakorolt negatív hatásait, a kandida gyógyításának leghatásosabb eszköze, valamint lassítja a karcinogén, vagyis a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, és gátolja a rákos sejtek növekedését is."

Ha ennyi jó tulajdonsága van a savanyú káposztának, miért ne együnk belőle minden nap?
A Nyersétel Akadémián a következő héten minden nap lesz valamilyen étel, amiben nyers savanyú káposzta van. (hát persze, hogy nyers, hiszen itt minden nyers :))

Rakott savanyú káposzta

Nézd meg a jövő heti menüt - ITT -

és írd le mit rendelsz, itt: rendeles@nyersetelakademia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése